Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Γιατί θα ήθελες να γίνεις δημοσιογράφος;

  Η δημοσιογραφία είναι λειτούργημα διότι επιτελεί κοινωνικό έργο προς όφελος της κοινωνίας. Θα ήθελα να γίνω μια σωστή δημοσιογράφος και να λέω τα πράγματα όπως ακριβώς συμβαίνουν. Σημαντικό για μένα είναι η έγκυρη πληροφόρηση και η αποκάλυψη της αλήθειας για τα γεγονότα που καθημερινά συμβαίνουν στον κόσμο. Θα ήθελα να ενημερώνω τους πολίτες, όπως επίσης να είμαι δίπλα τους για να ακούω με μεγάλη προσοχή ένα τυχόν θέμα που έχει προκύψει και πρέπει να αναλυθεί με αντικειμενικότητα.

                                                                           Χριστίνα  Αλεξοπούλου

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Λαϊκισμός

  Ο λαϊκισμός οφείλεται στη ελλιπή λαϊκή συμμετοχή στη δημόσια ζωή, καλλιεργείται από αυτούς που εκμεταλλεύονται αυτή την έλλειψη, προτείνοντας το πατερναλισμό τους πρότυπο, συντηρείται με την υποκουλτούρα και την εμπορευματοποίηση της συλλογικής ψυχής από ιδιωτικά συμφέροντα, καθιερώνεται ως δήθεν δημοκρατική κοινωνική κατάσταση, ενώ είναι στην ουσία αντιδημοκρατική.

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Στην γλυκιά μας την πατρίδα 
την τρανή κι ιστορική
συ απόμεινες Ελπίδα,
Νεολαία Ελληνική.
Την ολόθερμη ψυχή της 
εθνική φωτίζει αυγή
κι ο μεγάλος Κυβερνήτης 
πάντα εμπρός την οδηγεί.

Εμπρός για μια Ελλάδα νέα.
Εμπρός μ'ελληνική καρδιά.
Εμπρός περήφανα γενναία
ναι, της Ελλάδος τα παιδιά. 
 
Εμπρός η δόξα η παλιά μας
να ξαναζήσει είναι καιρός 
 με το μεγάλο Βασιλιά μας 
                                                                Εμπρός, πάντοτε εμπρός!
                                                                                                            Σ. Μεταξάς

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ;

Προσθήκη λεζάντας


  Στις μέρες μας πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει  το νόημα της ζωής.. Το στρες και τα καθημερινά προβλήματα δεν αφήνουν τους ανθρώπους να ζήσουν πραγματικά τη ζωή τους, δυστυχώς αυτό δύσκολα μπορεί να αλλάξει. Όμως ποιο τελικά να είναι το νόημα της ζωής; Κάπου εδώ εκφράζεται ένα ερώτημα.. Νόημα στην ζωή μας δίνει η ευτυχία, η αισιοδοξία και όχι η δυστυχία και η απαισιοδοξία. Με αφορμή την παραπάνω φωτογραφία όπου απεικονίζει ένα κοριτσάκι με τεντωμένα τα χέρια του, μας προσδίδει μια αίσθηση ελευθερίας (ελευθερία=ευτυχία) έτσι μεταφράζεται στην γλώσσα ενός παιδιού. Η ευτυχία λοιπόν είναι το κλειδί για να ανοίξουμε την πόρτα του νοήματος... της ζωής, μέσα από τα ποιο απλά πράγματα μπορούμε να τη συναντήσουμε...!


                                                                        Χριστίνα Αλεξοπούλου