Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Ο νέος υπουργός Οικονομικών- Γκίκας Χαρδούβελης

Ο κ. Γκίκας Χαρδούβελης ανέλαβε τα ηνία του Υπουργείου Οικονομικών κατά το έτος 2014. Το στίγμα των προθέσεων του έδωσε κατά την παραλαβή του υπουργείου Οικονομικών.

Με μεγάλη σαφήνεια δήλωσε: Θα συνεχίσω το έργο του Γιάννη Στουρνάρα χωρίς αλλαγή στη φιλοσοφία Καλή είναι η Τρόικα όταν μας δίνει έναν μπούσουλα, αλλά εμείς αποφασίζουμε που θέλουμε να πάμε ως χώρα. Να προσέξουμε τους Μικρομεσαίους και τα νοικοκυριά. Όλοι έχουμε καταλάβει τις συνέπειες της ύφεσης, αλλά σ'αυτό το υπουργείο πρέπει να κοιτάμε τα νούμερα. Πρέπει να ισοσκελίσουμε τους προυπολογισμούς, Πρέπει να ισορροπήσουμε. Επισήμανε εκτός κειμένου.


Και αυτό το θέμα του νέου υπουργού Οικονομίας έδωσε τη τάση για σχολιασμό στα social media.

Ο κ. Χαρδούβελης είναι καθηγητής στο Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Υπήρξε συνεργάτης των Κώστα Σημίτη και Λουκά Παπαδήμου. Έχει ζήσει μέσα στη διαπραγμάτευση, αλλά και την υπονόμευση.

Πρώτο σε θέμα και σχολιασμό στο twitter καθώς κανένας δεν γνώριζε για τον κ. Χαρδούβελη πως υπάρχει ενδεχόμενο να πάρει τη θέση του κ. Γιάννη Στουρνάρα. Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό ο κ. Χαρδούβελης να αναλάβει το υπουργείο άρχισαν τα αποντροπιαστικά σχόλια να πέφτουν το ένα μετά το άλλο.  Λίγο το κρυφό μυστικό του πρωθυπουργού να εμπιστευτεί τον κ. Χαρδούβελη, λίγο η πορεία του και στη συμμετοχή του στα οικονομικά αλλά και για τις συνεργασίες που είχες με πρώην Πρωθυπουργούς. Όλα αυτά προσέφεραν περισσότερη ώθηση για κριτική.

Το ότι το όνομα του Χαρδούβελη κρατήθηκε μυστικό μέχρι την τελευταία στιγμή οφείλεται μάλλον στο ότι και ο Σαμαράς στο παρά πέντε το έμαθε.

  1. Η αγιογραφία "καρμπόν" του Γκ. Χαρδούβελη, που παίζουν στα ΜΜΕ, ήταν εύκολη. Πήραν αυτές των Παπαδήμου-Στουρνάρα κ άλλαξαν απλώς το όνομα...

Ο κος Χαρδούβελης,άνθρωπος του Λάτση κ σύμβουλος Σημίτη εμφανίστηκε ως μεγάλη έκπληξη στο Οικονομικών.Πάλι το παραμύθι του τεχνοκράτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου