Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Πόρτα προς την… αιώνια νεότητα

          


            Βρετανοί και Αμερικανοί επιστήμονες ισχυρίζονται ότι κατάφεραν να ανοίξουν την πόρτα προς την… αιώνια νεότητα. Βρήκαν ότι όταν τα κοιμισμένα βλαστικά κύτταρα που βρίσκονται στις κατώτερες στοιβάδες του δέρματος μπορούν  να «ξυπνήσουν», να επιδιορθώσουν δερματικές βλάβες, διατηρώντας το δέρμα φρέσκο. Τα νέα τους ευρήματα, υποστηρίζουν, θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη δημιουργία πιο αποτελεσματικών αντιγηραντικών θεραπειών.      

          

          Στο πλαίσιο της μελέτης τους, οι ειδικοί χρησιμοποίησαν υπολογιστικά μοντέλα για να εξετάσουν τη διαδικασία της γήρανσης. Είδαν, λοιπόν, ότι όσο μεγαλώνουμε, η δυνατότητα «αφύπνισης» των συγκεκριμένων βλαστικών κυττάρων - τα οποία είναι υπεύθυνα για την ανανέωση των δερματικών βλαβών - χάνεται.      

            Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, οι επιστήμονες προχώρησαν σε εικονική προσομοίωση για να εξετάσουν τρεις από τις επικρατέστερες υποθέσεις γύρω από τον τρόπο με τον οποίο επιτυγχάνεται η ανανέωση του δέρματος μέσα σε χρονικό διάστημα.  «Μια από τις θεωρίες αυτές, αναφέρεται σε έναν αριθμό “κοιμισμένων” βλαστικών κυττάρων, τα οποία εντοπίζονται στις κατώτερες στοιβάδες του δέρματος και δεν διαιρούνται διαρκώς για τη δημιουργία νέων κυττάρων» αναφέρει ο δρ Ζινσάν Λι. «Όπως είδαμε τα εν λόγω βλαστοκύτταρα μπορούν να “στρατολογηθούν” με σκοπό την επιδιόρθωση δερματικών βλαβών, ή με σκοπό την αντικατάσταση άλλων τύπων ώριμων  κυττάρων λόγω μείωσης του αριθμού τους. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να διασφαλίζει τη συνεχή ανανέωση του δέρματος υπό οποιεσδήποτε συνθήκες» προσθέτει ο ερευνητής.


            «Κάθε φορά που ξυπνούμε τα εν λόγω κύτταρα για να επιδιορθώσουν κάποια βλάβη ή να αναπληρώσουν συστάδες άλλων κυττάρων, κάποια από αυτά δεν επιστρέφουν σε κατάσταση ύπνωσης, οπότε σταδιακά ο αριθμός τους μειώνεται. Αυτό εξηγεί και γιατί με την πάροδο των ετών η ικανότητα της δερματικής ανάπλασης πέφτει και εν μέρει γιατί το δέρμα μας αλλάζει όσο γερνάμε. Η καλύτερη κατανόηση του συγκεκριμένου μηχανισμού, θα μπορούσε να οδηγήσει στην εξεύρεση αποτελεσματικών τρόπων για να “φρενάρουμε” τη διαδικασία της γήρανσης στο δέρμα» εξηγεί ο δρ Λι.       

           Τα ευρήματα της μελέτης, που πραγματοποιήθηκε από ειδικούς του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ σε συνεργασία με ερευνητές της εταιρείας Procter & Gamble, παρουσιάστηκε στην επιθεώρηση «Scientific Reports».     «Χάρη στα υπολογιστικά μοντέλα είμαστε σε θέση να δούμε τι συμβαίνει στο δέρμα με την πάροδο των ετών πολύ σύντομα, συγκριτικά με το τι συνέβαινε στο εργαστήριο» αναφέρει από την πλευρά του ο ειδικός σε θέματα υπολογιστικής βιολογίας δρ Αρούν Ουπαντχάι.

             Τέλος, οι επιστήμονες υπογραμμίζουν ότι η δυνατότητα να παρακολουθούν τις αλλαγές που επέρχονται στο δέρμα με το πέρας δεκαετιών, θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα σημαντική και στην εξέλιξη σοβαρών νόσων όπως π.χ. του καρκίνου του δέρματος. Η επιστημονική ανακάλυψη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Nature Cell Biology.




                                                             Χριστίνα Αλεξοπούλου

             


                                      

Η αντικειμενικότητα στη Δημοσιογραφία!

        

        Η αντικειμενικότητα είναι το βασικότερο συστατικό για τη σωστή Δημοσιογραφία. Κάποιες φορές  πολύ δύσκολο να την προσελκύσουμε. Αυτό συμβαίνει διότι η αντικειμενικότητα θέλει θάρρος καταρρίπτοντας το συμφέρον, όποιο και αν είναι αυτό το συμφέρον. 

 
   Αντικειμενικότητα και Δημοσιογραφία έχουν άρρηκτη σχέση μεταξύ τους. Η καταγραφή της πραγματικότητας με εξαίρεση την άποψη του  Δημοσιογράφου ονομάζεται αντικειμενικότητα.  Κυρίως η αντικειμενικότητα γίνεται διακριτή στην αρθρογραφία και λιγότερο στην ειδησεογραφία. Ο κοινωνιολόγος Michael Schudson  υποστηρίζει ότι  « Η πίστη στην αντικειμενικότητα είναι μια πίστη στα γεγονότα, μια δυσπιστία στις τιμές και μια δέσμευση για το διαχωρισμό τους».  


   Το να σχολιάζει o Δημοσιογράφος ένα γεγονός με τη δική του οπτική γωνία δεν είναι κατακριτέο. Κατακριτέο είναι να παρουσιάζει την είδηση με τη δική του οπτική γωνία. Μέγα λάθος να θες να παρουσιάσεις στο κοινό αυτό που θεωρείς εσύ σωστό, προσανατολίζοντας το στο λάθος.  Εδώ έρχεται η άποψη που λέει ότι ο Δημοσιογράφος πρέπει να είναι μάρτυρας, να λέει ότι γνωρίσει χωρίς να παραποιεί την αλήθεια. Είναι πολλοί συνάδελφοι που διαστρεβλώνουν  την αντικειμενικότητα με το υποκειμενικό στοιχειό.  

      

         Εν κατακλείδι, υπάρχουν διαφορετικές ερμηνείες για το αν υπάρχει και αν πρέπει να υπάρχει αντικειμενικότητα στη Δημοσιογραφία.                                                    


                                           Χριστίνα Αλεξοπούλου

''Ηλεκτρονικό γλυφιτζούρι''



 Επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου έχουν αναπτύξει μια μηχανή που λένε ότι είναι σε θέση να προσομοιώσει τη γεύση.



 Όταν άγγιξε τη γλώσσα, οι ειδικοί υποστήριξαν ότι το λεγόμενο «ηλεκτρονικό γλειφιτζούρι» είναι σε θέση να ξεγελάσει τους υποδοχείς γεύσης, χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρονικό σήμα.
Πηγή:BBC .
Με την εξέλιξη της τεχνολογίας στο τέλος δεν θα ξεχωρίζουμε την πραγματικότητα από το όνειρο!

Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας! Ιστορικά γεγονότα- Σημασία στην ελληνική κοινωνία

  Μια μέρα που σηματοδοτεί τον ρόλο των γυναικών, έχει καθιερωθεί η 8ή Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Ξεκίνησε λόγω διαμαρτυριών στις αρχές του εικοστού αιώνα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ για τα δικαιώματα των γυναικών στα κοινά και την ισότητα τους στη κοινωνία. Το 1977 θεσμοθετήθηκε από τον Ο.Η.Ε.

  Το σύνταγμα του 1844 στην Ελλάδα καθιέρωσε το δικαίωμα ψήφου των γυναικών.
Το 1877-1878 ακούστηκε για πρώτη φορά το ''Ψήφος στη Γυναίκα'' από το έντυπο '' Εφημερίδα των Κυρίων''. Το 1952 κατοχυρώθηκε το δικαίωμα η γυναίκα όχι μόνο να εκλέγει και να εκλέγεται στις Δημοτικές και Βουλευτικές εκλογές. Η πρώτη Ελληνίδα Βουλευτής είναι η κ. Ελένη Σκούρα.


   Στην Ελλάδα, η γυναίκα πριν ενταχθεί το δικαίωμα της στο Σύνταγμα είχε τον μοναδικό ρόλο της νοικοκυράς στο σπίτι και της μητέρας που φροντίζει τα παιδιά και τον άνδρα της. Μια γυναίκα που φοβόταν να μιλήσει, μια γυναίκα υποβαθμισμένη και σκλαβωμένη, μια γυναίκα με ονομασία ''μηχανή παιδιών''.     

   Η καταπίεση και η βία ήταν το μέγιστο κακό. Το χειρότερο που μπορεί να προκαλέσει ένας άνδρας σε μια γυναίκα είναι η επιβολή του με τη βία. Οι γυναίκες νίκησαν τον αγώνα και εντάχθηκαν στην κοινωνία, ο λόγος τους εισακούστηκε και πολλές φορές προτιμήθηκαν για τις απόψεις τους. Η βία όμως δεν σταμάτησε. Στην κοινωνία ακόμα σήμερα δεν έχει επικρατήσει η ισότητα που λέμε, πολλές είναι οι καταγγελίες κακοποιημένων γυναικών. Πολλά κρούσματα, πολλές περιπτώσεις. Ένα μήνυμα σε όλες τις γυναίκες που έχουν υποστεί την κακοποίηση στη ζωή τους, ΜΗΝ ΥΠΟΜΕΝΕΙΣ ΜΗΠΩΣ ΑΛΛΑΞΕΙ, ΑΛΛΑΞΕ ΕΣΥ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ! 


 Η σημερινή μέρα δεν είναι για τις γυναίκες είναι για να αποδείξουν οι άνδρες πόσο υπολογίζουν τις γυναίκες στη ζωή τους ως κομμάτι της ψυχής τους και όχι ένα κομμάτι! Χρόνια πολλά χωρίς βιαιότητες και ρατσισμούς! Χρόνια σεβασμού και αγάπης και όχι αγένεια και κακίας! 



                                                                                          Χριστίνα Αλεξοπούλου

    

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Μεγάλα καράβια, μεγάλες φουρτούνες!



   Πολλές φορές μεγάλοι καπετάνιοι δυσκολεύονται να κουμαντάρουν το πλοίο τους εξαιτίας μιας φουρτούνας. Μεγάλα καράβια = μεγάλες φουρτούνες. Αυτή τη φράση έλεγε πάντα η γιαγιά μου!  Σημαίνει ότι όσο λιγότερα έχεις στο μυαλό σου τόσο λιγότερο θα δυσκολευτείς στη ζωή σου. Εμπόδια οι τρικυμίες και εργαλείο οι φιλοδοξίες. Αυτό για τους αρέσκοντες των σπουδαίων! Αν θα καταφέρει ''ο καπετάνιος'' να περάσει τα εμπόδια και να φτάσει στη στεριά απαιτεί μεγάλη δύναμη ψυχής και επιμονή. Η ''ζωή'' μπορεί να στα προσφέρει όλα απλόχερα όμως έτσι απλόχερα μπορεί να στα αρπάξει. Μέχρι να φτάσει ''ο καπετάνιος'' το πλοίο με τις φουρτούνες στην Ιθάκη θα δυσκολευτεί αλλά στο τέλος θα τα καταφέρει.  Οι φουρτούνες της ζωής δεν κοπάζουν ούτε δειλιάζουν!

                                                                              Χριστίνα Αλεξοπούλου

Μια αληθινή ιδιοφυΐα, μόλις 13 ετών!




   Αυτός ο νεαρός Βρετανός έχει εισέλθει στην ιστορία της επιστήμης. Σε μόλις 13 ετών, Jamie Edwards έκανε έναν αντιδραστήρα πυρηνικής σύντηξης. Το σχολείο του, Penwortham Priory Academy Preston, το οποίο διεξήχθη όλα τα πειράματα μαζί του από τον Οκτώβριο του 2013 και πλαισιώνεται για αυτό το μοναδικό έργο. Όμως, η ιδέα ήρθε από αυτή την μικρή ιδιοφυΐα. Πώς; Όπως εξηγεί ο ίδιος στο BBC : "Έψαχνα στο διαδίκτυο για πληροφορίες σχετικά με την ακτινοβολία και άλλες πτυχές της πυρηνικής ενέργειας, όταν ήρθα σε Taylor Wilson. Το είδα και σκέφτηκα: Θέλω να κάνω το ίδιο πράγμα φαίνεται cool "!. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Είναι όμορφο. Όλοι οι φίλοι μου νομίζουν ότι είμαι τρελός! "Κανείς δεν φάνηκε να με πάρει στα σοβαρά επειδή ήταν δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι ενώ είμαι 13 ετών θα μπορούσα να κάνω κάτι τέτοιο. Τώρα έχω καταφέρει. "

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

       

  Στα πλαίσια του έργου Rethink Athens με τη χρηματοδότηση του Ιδρύματος Ωνάση, το κέντρο της Αθήνας θα ανασυγκροτηθεί με σκοπό την αναζωογόνηση του, κατά μήκος του άξονα της Πανεπιστημίου.

   

   Το σχέδιο ανάπλασης της Αθήνας υπό την αιγίδα του Rethink Athens μετατρέπει την οδό της Πανεπιστημίου σε άξονα δημόσιας συγκοινωνίας, ποδηλάτου και περιπάτου. Στο σημείο αυτό, θα επεκταθεί η γραμμή του Τραμ από το Σύνταγμα ως την πλατεία Αιγύπτου δια μέσου της Αμαλίας, Πατησίων και Πανεπιστημίου. Επίσης, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διακοπεί στη Λ. Πανεπιστημίου μειώνοντας την φασαρία και τα καυσαέριαΤα εγκαταλελειμμένα σπίτια θα αξιοποιηθούν για πολιτισμικές εκδηλώσεις. Ενώ το πλακόστρωτο  νεκρό έδαφος θα ζωντανέψει με τις υδάτινες τεχνητές λίμνες, τα 800  δέντρα και λουλούδια. Η μεγαλύτερη καινοτομία του σχεδίου είναι η συλλογή των νερών της βροχής από τους δρόμους που θα αποδίδεται ένα μέρος για πότισμα και ένα άλλο θα μαζεύεται σε δεξαμενές. Το έργο θα υλοποιηθεί μέχρι το 2016 με την επίτευξη μιας πόλης ανθεκτικής προσβάσιμης και γεμάτης ζωή.


                                               Χριστίνα Αλεξοπούλου

Ένας παπαγάλος μπορεί να λύσει ένα έγκλημα!



    Ο συγκεκριμένος παπαγάλος αποκάλυψε τον δολοφόνο του αφεντικού του! Μας φέρνει στο μυαλό το μυθιστόρημα της Άγκαθα Κρίστι ωστόσο είναι πραγματικό γεγονός.


   Στην πόλη Agra της Ινδίας βρέθηκε το άψυχο σώμα του Neelam Sharma. Ένδειξη για τον θάνατο του 45 χρόνου δεν υπήρχε. Η γυναίκα του αποθανόντος είπε πως μόνο ο παπαγάλος μπορούσε να προσδιορίσει το πρόσωπο του δολοφόνου που κατά πάσα πιθανότητα ήταν κάποιος γνωστός. Κατά την διάρκεια διερεύνησης της υπόθεσης η αστυνομία ανέφερε μια λίστα ονομάτων. Ακούγοντας ο παπαγάλος το όνομα Ashutosh έβγαλε μια δυνατή κραυγή "σκότωσε Ashu, Ashu σκότωσε." είπε. Συνελήφθη ο Ashutosh Goswami και τελικά ομολόγησε πως διέπραξε το έγκλημα.

Αρχή πολιτείας απάσης νέων τροφά!

          Η μάθηση ενός ανθρώπου είναι όπως η ζωή που ρέει! Κάθε μέρα γεμίζει με κάτι νέο και αναπάντεχο. Κάθε μέρα διαφορετική από την προηγούμενη που εμείς καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Σημαντικό για την πνευματική εξέλιξη του ανθρώπου είναι η παιδεία. Παιδεία δίχως καλούς δασκάλους δεν υφίσταται. Κάποιοι ίσως είχαν την τύχη και κάποιοι την ατυχία. Κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν την  τύχη που τους δόθηκε και προόδευσαν, και άλλοι έμειναν στάσιμοι. Έχουμε φτάσει σε σημείο να θεωρούμε τύχη έναν καλό δάσκαλο ή καθηγητή.      
        Την τύχη του καλού προφέσορα είχα στη σχολή  δημοσιογραφίας του Αντ1 στο μάθημα των Εκφραστικών Ατοπημάτων. Μπορεί κάθε φορά στο μάθημα να νιώθουμε πως το γλωσσικό επίπεδο είναι χαμηλό, παρόλ' αυτά μαθαίνουμε πως αυτά που θεωρούσαμε αυτονόητα τελικά δεν ήταν, συνειδητοποιούμε την διάσταση της αμάθειας μας, δημιουργώντας μας μια στάλα απογοήτευσης. 
         

                 Λυπητερό να μην γνωρίζεις την Ελληνική Γλώσσα, ακόμα πιο λυπητερή είναι  η ανικανότητα των δασκάλων στην αρχική προσπάθεια τους κατά τη διάρκεια του Δημοτικού,  να διδάξουν πώς να χρησιμοποιούν τα παιδιά την Ελληνική Γλώσσα και φυσικά να τους μάθουν την Ελληνική Γλώσσα. Καλώς ή κακώς αυτό συμβαίνει παντού και πάντα! 

               Ένας άνθρωπος με ήθος, χιούμορ και ειλικρίνεια είναι ο κύριος  Κοκοβιάδης που μας διδάσκει το ενδιαφέρον μάθημα των Εκφραστικών ατοπημάτων. Οι γνώσεις και ο τρόπος που μας τις προσφέρει είναι ξεχωριστός, δεν γνωρίζω κατά πόσο μένουν στο μυαλό μας γιατί σ’αυτό υπάρχει ένα πρόβλημα. Αυτό το πρόβλημα είναι το πρόβλημα εξοικείωσης με τη γλώσσα αφού έχουμε συνηθίσει  να ζούμε τόσο καιρό με τις ελλείψεις μας και τώρα καλούμαστε να κάνουμε ριζικές αλλαγές ή τουλάχιστον  να κάνουμε μια σταδιακή βελτίωση.  

              Σημαντικό ρόλο έχει ο τρόπος του καθηγητή που κάνει το μάθημα ενδιαφέρον. Όσες γνώσεις και αν έχεις, αν τις μεταδίδεις με μουντό, επιβλητικό τρόπο το αποτέλεσμα θα είναι  αρνητικό. Ο κύριος Κοκοβιάδης υπερτερεί με τον τρόπο που διδάσκει, μαζί με λίγο χιούμορ που εκείνος μπορεί να ελέγξει όσο θέλει, μας κάνει τομάθημα πιο ελκυστικό! Αρχή πολιτείας απάσης νέων τροφά! 


                                Χριστίνα Αλεξοπούλου

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Αλκοολισμός στην εφηβεία


  Ο αλκοολισμός των εφήβων είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο που δυστυχώς δεν ελέγχεται ούτε από τους ίδιους τους γονείς. 


  Στα μπαρ πολλές φορές ρωτούν αν είσαι ενήλικος για να σου δώσουν ποτό, όμως κάποιες φορές τα ανήλικα παιδιά τους ξεγελούν λόγω της ανάπτυξης τους. 


  Σαν να μη φτάνει αυτό, κάνουν κατάχρηση και πίνουν ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ, με αποτέλεσμα τη μέθη που είναι το λιγότερο. 


  Η μέθη οδηγεί σε συμπεριφορές ανεξέλεγκτες και συνήθως βίαιες, γιαυτό αν παρατηρήσουμε ξεσπούν τσακωμοί αργά το βράδυ έξω από τα νυχτερινά μαγαζιά.   Η κατάσταση φεύγει από τα όρια της λογικής...

Να επισημάνω πως μείγμα ποτών μπορεί να προκαλέσει κώμα. 


ΜΗΝ ΑΓΝΟΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ, ΣΚΕΨΟΥ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΟΥ, ΣΚΕΨΟΥ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ!                               



                                                                                      Χριστίνα Αλεξοπούλου


ΠΡΟΣΟΧΗ! ΜΟΥΧΛΑ ΣΕ ΚΡΟΥΑΣΑΝ

Κατόπιν καταγγελιών ο ΕΦΕΤ διαπίστωσε μούχλα σε κρουασάν.

 
Πρόκειται για το τρόφιμο «Croissant Panini dolce» με γέμιση πραλίνας φουντουκιού, σε συσκευασία των 150g, με ημερομηνία λήξης 22/03/2014. Το προϊόν παρασκευάζεται από την εταιρεία PANINI Α.Ε. στο 1ο χλμ Βέροιας – Άμμου Τ.Θ. 140 Τ.Κ. 59100.



Ο ΕΦΕΤ απαίτησε από την εταιρεία την άμεση ανάκληση / απόσυρση της εν λόγω παρτίδας από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.


Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Το δηλητήριο κομμάτι της ζωής

  Δύο πιτσιρικάδες ηλικίας 16, είχαν θέμα συζήτησης τους λόγους που ξεκίνησαν να καπνίζουν... Αρχικά μου έκανε εντύπωση που αν και τόσο μικροί σε ηλικία, μιλούσαν λες και τα ήξεραν όλα, αν σκεφτούμε όμως καλύτερα και εμείς λίγο ή πολύ έτσι σκεφτόμασταν ή νομίζαμε...  Ρωτά λοιπόν ο ένας: {Ρε Μ....... γιατί καπνίζεις;} Απαντά ο άλλος: {Έλα ρε δεν σου έχω πει την ιστορία πριν δύο χρόνια που χώρισα με εκείνη την κοπέλα.} Εεε... δεν ήθελα και πολύ και ξέσπασα σε γέλια... Απορώντας... 

  Μα είναι δυνατόν... Όταν κάτι σε έχει πικράνει πρέπει να βρεις κάτι για να σε ευχαριστήσει και όχι να σε πικράνει, γιατί ο καπνός το μόνο που σου προσφέρει είναι μια πίκρα. Το λεγόμενο Δηλητήριο με την μεταφορική έννοια, όπως μου έλεγε ο πατέρας μου. Και αυτά δεν τα λέω διότι δεν καπνίζω ή γιατί έχω πρόβλημα με τους καπνιστές. Η αλήθειά είναι πως δεν μου αρέσει η ιδέα να γυρίζω από τα μαγαζιά και να έχει απορροφηθεί στα ρούχα μου το δηλητήριο αυτό, προκαλώντας μου δυνατό πονοκέφαλο. Όχι δεν είμαι γκρινιάρα. Ας συνεχίσω την ιστορία... 

   Πιο δίπλα μια γυναίκα περίπου 50ετών ακούγοντας τα νεαρά παιδιά πετάχτηκε λέγοντας εμένα ο γιος μου δεν έχει ακουμπήσει τσιγάρο τον έχω μεγαλώσει με Αρχές γιαυτό σπούδασε Νομική. Βέβαια...λέω εγώ μέσα μου αν δεν είχε Αρχές δεν θα σπούδαζε ή θα ήταν ανήθικος αν κάπνιζε... Να τες και οι προκαταλήψεις δεν έλειψαν... Δεν θα συμφωνήσω με την κυρία. 

   Παρά αυτά, θα σας πω ότι όσους και αν έχω ρωτήσει ποιος είναι ο λόγος που καπνίζουν υπάρχει πιθανότητα να απαντήσουν χειρότερα από τον μικρό πιτσιρικά ή να μην ξέρουν να σου πουν ένα λόγο, κανείς δεν μου έχει δώσει μια απάντηση που να καλύπτει τους προβληματισμούς μου για το λεγόμενο Δηλητήριο. Εσένα γιατί σου αρέσει το δηλητήριο;


                                                          Χριστίνα Αλεξοπούλου