Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Εορταστική πανήγυρις στο Δήμο Φυλής

  Όπως κάθε χρόνο, παραμονή του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης τελέσθηκε το Μυστήριο της θείας  Λειτουργίας στον  Ναό και Πολιούχο της περιοχής των Άνω Λιοσίων. Ακολούθησαν μουσικές εκδηλώσεις και ένα γεμάτο από πράγματα , γλυκά και φαγητά παζάρι.


   Χιλιάδες κόσμος από πολλές περιοχές, των Άνω Λιοσίων, της Χασιάς και της Ζοφριάς ξεχύθηκαν στην Πλατεία των Άνω Λιοσίων να απολαύσουν την ερμηνεύτρια Μελίνα Ασλανίδου. Μικροί, Μεγάλοι ξεσηκώθηκαν με την καταπληκτική φωνή της. Η Μελίνα μάλιστα βλέποντας τόσο πρόθυμο το λαό, τους προσκάλεσε να τραγουδήσουν όλοι ,μαζί της.  Το κέφι φούντωνε και κάποιοι σήκωναν ρυθμικά τις καρέκλες τους.  Η Μελίνα ερμήνευσε και τραγούδια κορυφαίων στιχουργών και ερμηνευτών όπως του Νίκου Παπάζογλου, του Δημήτρη Ζεβρουδάκη κ.α. Μόλις τραγούδησε το Παρελθόν τα φώτα της πλατείας έσβησαν και ξαφνικά αναβόσβηναν  δίνοντας έναν ρομαντικό τόνο στη βραδιά! Και την ώρα που τα φώτα αναβόσβηναν  το μικρό στρουμφάκι που πιθανότατα να ήταν ο σκουντούφλης  αλλιώς δεν εξηγείται το ότι δεν καθόταν σε ένα μέρος, έπεφτε πάνω στον κόσμο. Μέχρι που η ιδιοκτήτρια του, η Μικρή Βάγια το μάλωσε.


           Επειδή οι κοιλίτσες μετά το τρίωρο χορό και τραγούδι διαμαρτύρονταν κατευθυνθήκαμε στο Παζάρι που ήταν γεμάτο από εδέσματα φαγητών και γλυκών. Εκεί μπορεί να περιμέναμε κάποια λεπτά μέχρι να αγοράσουμε κάτι αλλά ας όψεται η λιγούρα και οι λαχταριστοί ολόφρεσκοι λουκουμάδες.


           Και καθώς η βραδιά έφτανε στο τέλος της, τα μικρά ξετρελαμένα με τη φωνή της Μελίνας παιδιά έτρεχαν να αποκτήσουν ένα αυτόγραφο και μια φωτογραφία της.  Η γλυκιά Μελίνα έστελνε πολλά φιλιά σε όλα τα παιδάκια.  Έτσι έκλεισε αυτή η βραδιά με πολλά χαμόγελα, ολοκληρώθηκε χάρη στη συνεισφορά του  Δήμου Φυλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου