Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2014...

   

  ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ ΝΑ ΑΓΑΠΑΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΝΑΓΚΗ... 
ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ ΝΑ ΔΩΣΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΠΑΡΑΜΕΛΗΣΑ ΓΙΑ Χ, Ψ ΛΟΓΟΥΣ... ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ ΝΑ ΔΩΣΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΛΕΦΤΑ... ΟΣΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΣΗ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ... ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΧΩ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΓΑΛΛΙΚΑ ΠΡΙΝ ΜΠΕΙ ΤΟ 2015...!!! 

ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ ΝΑ ΑΦΟΣΙΩΘΩ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΜΥΑΛΟ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΟΥ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ...!!!   

  ΕΥΧΟΜΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΤΙ ΣΥΜΒΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΕΛΠΙΖΟΜΑΣΤΕ... ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ. ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ, ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 2014 !!!


Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Παραμονή Χριστουγέννων στην Αθήνα

  Η Αθήνα γιορτάζει και η πλατεία  στο Σύνταγμα έχει γεμίσει ανθρώπους κάθε ηλικίας…Παιδάκια ντυμένα ‘’ Άγιο Βασιλάκια’’ , ζευγαράκια αγκαλιασμένα, παρέες φίλων, οικογένειες, γιαγιάδες και παππούδες ήρθαν να περάσουν καλά στην πανέμορφη Αθήνα… Όλη η πλατεία ήταν στολισμένη με χιλιάδες λαμπιόνια πάνω στα δέντρα και στις κολόνες, στη μέση της πλατείας ένα φωτεινό καραβάκι που την νύχτα έδειχνε τόσο μαγευτικό και παραμυθένιo… Κάπου στην άκρη ο Άγιος Βασίλης που περίμενε τους μικρούς φίλους του να ακούσει τα δώρα και τις ευχές τους μαζί με το πόνυ του, αν θέλανε μπορούσαν να πάνε μία μικρή βόλτα. Πιο κάτω συναντήσαμε τρεις ξυλοπόδαρους ντυμένοι κλόουν να διασκεδάζουν μικρούς, μεγάλους με τα κόλπα τους. Η ώρα πλησίαζε 16.00 και η σκηνή που είχε διοργανώσει ο Δήμος της Αθήνας ήταν έτοιμη να υποδεχτεί το μουσικό συγκρότημα Vrastaz και έπειτα στις 17.00 τον Μύρωνα Στρατή και Ησαία Ματιάμπα .Ο κόσμος διαρκώς αυξανόταν και όλοι διασκέδαζαν μέσα από την καρδιά τους χορεύοντας και τραγουδώντας μαζί τους… Όλοι ήταν χαρούμενοι και περνούσαν τέλεια, οι γονείς έπαιρναν στους ώμους τα παιδιά τους και χόρευαν μέχρι το τέλος της μουσικής βραδιάς…

         ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:












                                                                       Χριστίνα Αλεξοπούλου


Το πάθημα... μου έγινε μάθημα

 Τα άλογα είναι η μεγάλη μου αδυναμία... Η ιππασία με ηρεμεί, με ελευθερώνει από σκέψεις... Ιππεύω μόνη μου από 5 ετών. Δεν έχω καταφέρει ακόμα να μπω σε αγώνες αλλά υπάρχει στο μυαλό μου. Η ιππασία όμως είναι επικίνδυνη και θέλει προσοχή πολύ... Μακάρι να το σκεφτόμουν αυτό νωρίτερα.

  

  Τότε... τότε δεν θα είχα πέσει τόσες φορές. Ήμουν 9 ετών και βρισκόμουν στο βουνό της Οίτης μαζί με τoν μπέμπη που ήταν μόλις 1,5 ετών,και ενώ πηγαίναμε προς το ποτάμι ξαφνικά ξαφνιάστηκε και άρχισε να τρέχει, για κακή μου τύχη κατά λάθος το σκοινί που κρατούσα είχε τυλιχτεί στο πόδι μου χωρίς να το καταλάβω και να προλάβω να το ξετυλίξω άρχισε να τρέχει γρήγορα με αποτέλεσμα να με σέρνει περίπου για 10 λεπτά.

   

  Τι να περιγράψω τα αγκάθια...τις πέτρες...τον φόβο... το πως κατάφερε να σταματήσει...Το σημαντικότερο είναι ότι δεν έπαθα τίποτα είχα πραγματικά Άγιο προστάτη. Ήταν μία αξέχαστη εμπειρία... Μετά από αυτό κατάλαβα πως όταν ασχολείσαι με κάτι πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος σε αυτό που κάνεις με προσοχή και επιμέλεια για να μην γίνονται ατυχήματα από αφέλεια. Τι μυαλό άραγε να έχει ένα παιδάκι 9 ετών!


                                                             Χριστίνα Αλεξοπούλου

Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Η Βαλιάνα στο blog της έγραψε Περί αισθητικής...και εμείς το σχολιάζουμε...!!!

  Η αισθητική έχει να κάνει με την περιποίηση του εαυτού μας προς την βελτίωση του στο ωραίο, όποιο θεωρεί ο καθένας μας ωραίο... Η εικόνα μας μπορεί να κερδίσει εντυπώσεις είτε με την καλή έννοια, είτε με την κακή έννοια. Στην ουσία τα βλέμματα έχουν τραβηχτεί πάνω στο άτομο που θέλει να προκαλέσει εντυπώσεις. 

  Μια ωραία εμφάνιση κάνει όλους να σε συμπαθούν σε συνδυασμό πάντα με καλή συμπεριφορά. Σίγουρα όταν βλέπουμε κάτι μη συνηθισμένο αρχίζουμε να το κατακρίνουμε αλλά αυτή είναι η αισθητική του ατόμου, αυτό του αρέσει και αυτό θέλει να προκαλέσει. Επίσης, όταν βλέπουμε κάποιον ρυπαρό στα λεωφορεία θα σκεφτούμε πως δεν αντέχουμε εκεί μέσα, αλλά πρέπει να αναζητήσουμε γιατί αυτός ο άνθρωπος έχει αυτή την εμφάνιση... 

  Μήπως επειδή στο κράτος που ήταν έγινε πόλεμος και ήρθε εδώ για μια καλύτερη ζωή και δεν έχει ούτε τα βασικά για να σταθεί στα πόδια του; Μήπως επειδή δεν έχει φροντίσει κανένας γι'αυτούς τους ανθρώπους...Αυτό είναι πιο λυπητερό από την εικόνα...http://v-inlove.blogspot.gr/2013/12/blog-post_12.html


Κάτι που έμαθα στη σχολή...

  Η σχολή της Δημοσιογραφίας ήταν για μένα από μικρή ηλικία στόχος και όνειρο, τώρα το πραγματοποιώ... Πόσο σημαντικό είναι να γνωρίζεις άτομα που θέλουν το ίδιο με σένα; Νιώθεις μια οικειότητα μαζί τους ότι κάτι σας συνδέει. Όμως, κάποιες φορές υπάρχει ένα μικρό ίχνος ανταγωνιστικότητας και ζήλιας. Αυτό με στεναχωρεί πολύ. Γιατί στην πραγματικότητα ο ένας πρέπει να βοηθάει τον άλλο για να προχωρήσουμε  και να πετύχουμε τους στόχους και τα όνειρα μας όλοι με εργαλείο την ηθική και την καλή συμπεριφορά... Έτσι, η σχολή μου έμαθε μέσα από τις ομαδικές εργασίες να βοηθώ και να βοηθιέμαι και μ'αυτό τον τρόπο να εξαφανίζεται κάθε είδος ανταγωνιστικότητας και ζήλιας. Κάτι άλλο πολύ σημαντικό που έμαθα στη σχολή εκτός από το πνεύμα της ομαδικότητας ήταν τα λάθη στο πρακτικό μέρος της παρουσίασης ενός θέματος μπροστά στην κάμερα. Γενικά σε κάθε μάθημα όλοι οι καθηγητές μας επισημαίνουν τις ελλείψεις και τα λάθη μας και το πως μπορούμε να βελτιωνόμαστε. Εντύπωση και παράλληλα σοκ μου έκανε κάτι που μου είπε μια καθηγήτρια που εγώ σε άλλη περίπτωση δεν θα το είχα συνειδητοποιήσει ποτέ...Την ευχαριστώ πολύ, αν δεν μου το είχε πει, δεν θα το είχα καταλάβει ποτέ και δεν θα προσπαθούσα να το διορθώσω... Αυτό ήταν ένα τεχνικό θεματάκι... Καθώς μιλούσα μου άρεσε χωρίς να το καταλαβαίνω να γέρνω το κεφάλι μου, στην τηλεόραση αυτό δεν έδειχνε ωραίο. Φυσικά ούτε στην καθημερινότητα μου... Για μένα αυτό ήταν ένα μεγάλο σοκ...!!! Γιατί κανείς μέχρι τώρα δεν μου το είχε πει... Ίσως το θεωρούσαν χαριτωμένο, ίσως με είχαν συνηθίσει...   

Μέχρι το τέλος της σχολής ελπίζω να έχω μάθει και άλλα για το καλό μου και το καλό όλων των παιδιών...

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

ΣΚΟΤΩΝΕΙ Ο ΘΥΜΟΣ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΣΑΣ…;

   Οι διάσημοι ψυχοθεραπευτές-συγγραφείς  Κιμ  Πάλεγκ και Μάθιου Μακ Κέι μας δείχνουν ότι ο θυμός και η σύγκρουση σε μια σχέση είναι αναπόφευκτα, υπάρχει πάντα τρόπος να συμπεριφερθούμε ως ενήλικες και ως ζευγάρια, και να κάνουμε την αγάπη μας πιο δυνατή. Αυτό το βιβλίο πρέπει να διαβαστεί από όλους όσοι επιθυμούν να μετατρέψουν τις διαμάχες σε εποικοδομητικό διάλογο. Το σκοτώνει ο θυμός την σχέση σας είναι ένας χρήσιμος ,πρακτικός και οργανωμένος  οδηγός επιβίωσης. Με αυτό το βιβλίο μπορείς να γνωρίσεις και να βελτιώσεις τον εαυτό σου. Θα μάθεις να συγκρατείς και να ελέγχεις συμπεριφορές μη αναστρέψιμες.


   Το βιβλίο αυτό χωρίζεται από δέκα κεφάλαια, το κάθε κεφάλαιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανεξάρτητα από τα υπόλοιπα, έτσι ώστε να μειωθούν οι συγκρούσεις μέσα σε μια σχέση. Ακόμα καλύτερο είναι τα κεφάλαια να συνδυαστούν  προκειμένου να νικήσεις ολοκληρωτικά τον καταστροφικό θυμό. Αν  χρησιμοποιηθούν συνδυαστικά τα κεφάλαια του βιβλίου σου μαθαίνουν τεχνικές που μπορούν να εφαρμοστούν σε τρία επίπεδα α) στην πρόληψη μελλοντικών επεισοδίων θυμού , β) στο σωστό χειρισμό όταν ένα επεισόδιο απειλεί να κλιμακωθεί και γ) στην επανόρθωση, όταν ξαναγυρίζεις στα παλιά σου κόλπα.


   Όποιος διαβάσει το βιβλίο αυτό θα καταλάβει μετά από ένα διάστημα πως τον επηρέασε στον τρόπο συμπεριφοράς. Έτσι και εμένα, χωρίς να έχω σημαντικό λόγο να διαβάσω αυτό το βιβλίο ξεκίνησα να το διαβάζω… όσο διάβαζα φούντωνε μέσα μου η επιθυμία να μάθω και άλλα και άλλα, μέχρι που σε μία μέρα είχα διαβάσει περίπου το μισό… Σε μερικά συμφωνούσα και σε άλλα όχι… πως μπορείς όταν είσαι εκνευρισμένος με τον σύντροφο σου, να συμπεριφέρεσαι σαν να μην συμβαίνει τίποτα ; και εσύ  να κάνεις τεχνικές στην αναπνοή για να χαλαρώσεις… αν μπορεί κάποιος να το κάνει μπράβο του, πάντως εγώ σε καμιά περίπτωση δεν μπορώ να κρατηθώ από τα νεύρα… Αυτό που μου άρεσε πολύ ήταν το γραπτό συμβόλαιο  εικοσιτετράωρης υπόσχεσης που πρέπει να βάλεις και τον σύντροφο σου να υπογράψει... 

Ναι, καλά ακούσατε συμβόλαιο με μάρτυρα… είναι αστείο αλλά παράλληλα σε βάζει στην σκέψη μήπως έτσι μπορείς να συγκρατήσεις τον εαυτό σου. Με λίγα λόγια, αυτό το μικρό βιβλίο των 190 σελίδων σου κρατάει ακλόνητο το ενδιαφέρον και πάντα είναι εκεί για να σε βοηθήσει και να σε συμβουλεύσει.

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Η ελευθερία ανήκει σε όλους μας...

  Η ελευθερία είναι η δυνατότητα του ανθρώπου να δρα κατά βούληση, χωρίζεται σε δύο κατηγορίες. Κυρίως, τις ελευθερίες που αφορούν τον τρόπο συμπεριφοράς και αυτές που αφορούν την ψυχή,δηλαδή την ψυχολογική και ηθική ελευθερία.

  Ο άνθρωπος πρέπει να κατευθύνει τον εαυτό του και όχι να τον κατευθύνουν οι γύρω του.. Στις μέρες μας, πολλοί θεωρούν πως μπορούν να έχουν κάποιον ως ιδιοκτησία του, δούλο του με άλλα λόγια. Αυτό πρέπει να πάψει να υφίσταται από κάποιους δήθεν διανοούμενους.

  Ακόμα, όλοι έχουμε ίσες ευκαιρίες εργασίας, ανεξιθρησκίας κλπ., όμως λόγω των διακρίσεων και των κοινωνικών στερεοτύπων κινδυνεύει. Το ίδιο και η πολιτική ελευθερία. Βρισκόμαστε σε μια εποχή που δεν αξιοποιούμε την ευκαιρία που μας δίνεται να ασκήσουμε τα πολιτικά δικαιώματα.

  Στη συνέχεια έχουμε τις εσωτερικές ελευθερίες. Εδώ εντάσσονται η ηθική, ψυχολογική και πνευματική ελευθερία. Η ηθική ελευθερία είναι η ισορροπία στην πάλη μεταξύ των συναισθημάτων, ενστίκτων και παρορμήσεων. Η ψυχολογική ελευθερία υπάρχει μέσα μας όταν μειώνεται η ανασφάλεια, ο φόβος. Τέλος η πνευματική ελευθερία είναι το να μην εξαρτάται η σκέψη και ο λόγος από την βαρύτητα των προλήψεων, των προκαταλήψεων κλπ.

  Έτσι γνωστό είναι πως η ελευθερία ανήκει σε όλους μας . Η ελευθερία με όλες τις μορφές της ανήκει στον καθένα από εμάς, όσο και αν θέλουν να τις καταργήσουν...

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

ΚΛΕΨΕ ΣΑΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ

ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ                                                                                               ΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ...    

 Ένας εμπνευσμένος οδηγός για τη δημιουργικότητα στην ψηφιακή εποχή, το ΚΛΕΨΕ ΣΑΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ θα σε βοηθήσει να ζήσεις μια πιο γεμάτη και  δημιουργική ζωή.
     Τίποτα δεν είναι πρωτότυπο, γι'αυτό αγάπησε τις επιρροές σου, γίνε καλύτερος παρατηρώντας τις δουλειές άλλων, συνέθεσε διαφορετικά στοιχεία και φαντάσου το δικό σου μονοπάτι.Ακολούθησε τα ενδιαφέροντά σου όπου κι αν σε πηγαίνουν-αυτό ονομάζεις σήμερα χόμπι, μια μέρα μπορεί να γίνει δουλειά της ζωής σου...
    ΞΕΧΝΑ το παλιό κλισέ που λέει <<γράφε για ό,τι γνωρίζεις καλά>>: Αντί γι'αυτό, γράψε το βιβλίο που θέλεις να διαβάσεις, φτιάξε την ταινία που θέλεις να δεις.
    Τέλος, ρίσκαρε να είσαι βαρετός στην καθημερινότητά σου, ώστε να μπορείς να είσαι τολμηρός στο πνεύμα και στη δουλειά σου.

 Ο εκδοτικός οίκος KEY BOOKS, παρουσίασε το βιβλίο «Κλέψε σαν καλλιτέχνης», του Austin Kleon, σε μία εκδήλωση που παρίσταντο ο Γιώργος Γυπαράκης, η Δάφνη Ζουμπουλάκη και ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης. Συντονιστής ήταν ο Φώτης Βαλλάτος. 

 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟ ΡΟΜΑΝΤΣΟ:
















Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Άλλη μια φόρα έχασαν την ζωή τους στα Τέμπη...

 Ο κόσμος του διαδικτύου είναι πολύ στεναχωρημένος και με διάφορα tweet εκφράζει την θλίψη καθώς και την αγανάκτηση για τo ατύχημα που σημειώθηκε χθες το βράδυ στις 10:30 στα Τέμπη . Δυστυχώς στα Τέμπη γίνονται συνεχώς ατυχήματα και συνήθως θανατηφόρα.. Αυτά είναι τα άσχημα της ζωής. Δείτε τα σχόλια στο twitter:

:

RT @dimitrafotiadou: οποιος περναει συχνα την Κορινθου-Πατρων και τα Τεμπη, ζει απο τυχη!Και πληρωνει διοδια για να ζουν οι εργολαβοι χωρις… 


@ptsiaras: Όσοι λένε για τα Τέμπη ότι φταίει ο δρόμος, γνωρίζουν ότι τα έργα είναι παγωμένα 5 χρόνια και η κατασκευάστρια ΑΚΤΩΡ εισπράττει τα διόδια;

@samopopradidop:Οι εργασίες στα Τέμπη θα ολοκληρωθούν όταν επιτευχθεί ο στόχος των 600 νεκρών και αυτό είναι δέσμευση 

@eVaN_GiAn:Κωλόδρομος τα τεμπη δε λέω, αλλα για την πλειονότητα των ατυχημάτων φταίει το οτι ο έλληνας δεν αντέχει να παει για ενα 20λεπτο με 60km


Το δικό μου σχόλιο είναι ότι χάθηκε μία ζωή για μια ακόμα φόρα και αυτό με λυπεί αφάνταστα, ότι και αν πούμε είναι περιττό...



Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Γιατί το ψέμα είναι η εύκολη λύση;

    Δυστυχώς πολλές φορές αναγκαζόμαστε να πούμε ένα ψέμα είτε σημαντικό είτε ασήμαντο. Αυτό συμβαίνει γιατί πολλοί από εμάς φοβόμαστε πως θα αντιδράσει το πρόσωπο που το λέμε, αν πούμε την αλήθεια... Με το ψέμα γινόμαστε ψεύτικοι. Δεν μας σταματάει τίποτα, θέλουμε να το πούμε και το λέμε. Η αλήθεια είναι πως μας αρέσει να λέμε ψέματα αλλά, όχι να μας λένε φυσικά. Τότε...γιατί κάνουμε αυτό που δεν θέλουμε να μας κάνουν...? ιδού το ερώτημα...  

  Το ψέμα κάνει τους ανθρώπους να έχουν ψεύτικες σχέσεις και όταν ο ένας καταλάβει το ψέμα του άλλου τότε;;; Τότε χάνεται η εμπιστοσύνη, μια για πάντα... Αυτό δύσκολα να αποκατασταθεί. Μπορεί η σχέση να κρατήσει, στο μυαλό μας όμως θα είναι χαραγμένο ότι αυτός ο άνθρωπος μας κορόιδεψε μας είπε ψέμματα...έστω και αν μας εξήγησε τους λόγους που το έκανε.
  Όταν κάποιος ξεκινήσει να λέει ψέμματα είναι αδύνατο να σταματήσει αλλά όχι δεδομένο.Είναι όπως το τσιγάρο που προσπαθείς να το κόψεις και δεν μπορείς. Το ίδιο και τα ψέμματα...! Μας αρέσει να παραποιούμαι την αλήθεια για να δειχτούμε στους φίλους, στους συνεργάτες, στον σύντροφο ακόμα και στην οικογένεια μας. Τα ψέμματα τα κατέχουν όλοι, μικροί και μεγάλοι..  Τα παιδικά ψέματα είναι τα πιο χαριτωμένα γιατί καλώς η κακώς μπορείς να τα καταλάβεις...!
                                                                          

 Τα ψέμματα, όταν συμβαίνει κάτι σοβαρό μπορούν να μας προστατέψουν από πολλές μίζερες καταστάσεις, γιαυτό πρέπει να τα χρησιμοποιούμε σωστά την στιγμή που πρέπει και όχι επειδή είναι η εύκολη λύση για να δείξουμε ένα πρόσωπο που πραγματικά δεν είμαστε...!! 

                                                               Χριστίνα Αλεξοπούλου


Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Η ΑΓΑΠΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ...

 Η αγάπη στη ζωή μας είναι το Α και το Ω..Η αρχή και το τέλος στον άνθρωπο..

Προσθήκη λεζάντας

Η αγάπη προσφέρει χαρά, αισιοδοξία και δύναμη για ζωή !!! Δίνεις αγάπη, παίρνεις αγάπη...και αυτό είναι το πιο σημαντικό.Επίσης οι ειδικοί λένε πως είναι το καλύτερο αντικαταθλιπτικό. Σύμφωνα με έρευνες, πολλοί άνθρωποι που έπασχαν από κατάθλιψη, όταν γνώριζαν κάποιο άτομο και δημιουργούσαν σχέση, η κατάθλιψη εξαφανιζόταν ως δια μαγείας. Όμως, η αγάπη δεν έχει μόνο ευχάριστα, έχει και δυσάρεστα. Όπως: κάποιος να μην μπορεί να συγκρατήσει τον εαυτό του, να χάνει τον εαυτό του και να μην λειτουργεί σαν τον εαυτό του. Σίγουρα η αγάπη είναι το εντονότερο συναίσθημα και σε κάνει να ξεχνάς κάθε έγνοια...!
                                                                                 Χριστίνα Αλεξοπούλου

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Αξίζει να διαβάσετε... ένα υπέροχο βιβλίο του Γιάννη Ζιώτη με τίτλο σταλαγματιές ονείρων.

 Όταν στις μεγάλες πόλεις βρέχει, κάποιοι άνθρωποι τρέχουν να κρυφτούν κάτω από τεράστιες ομπρέλες αξιοπρέπειας. Γιατί δεν είναι καθωσπρέπει να κυκλοφορείς βρεγμένος, οι άλλοι θα σε κοιτάζουν με οίκτο και αυτό δεν είναι καλό για τη δημόσια εικόνα σου. Όταν στις μεγάλες πόλεις βρέχει, κάποιοι άνθρωποι είναι... τυχεροί και δεν κρατούν ομπρέλες. Αν φορούν καπέλα, τα βγάζουν. Και όσο πιο βρεγμένοι τόσο πιο ευτυχισμένοι. 

Κάπου κρυμμένοι σε μια μεγάλη πόλη κι η Υβόννη. Εκεί κι ο Φίλιππος με τον Ηλία. Λίγες ώρες χρειάστηκαν για να αλλάξουν ολοκληρωτικά οι ζωές τους. Και πολλές σταλαγματιές ονείρων. Γιατί εκείνη η βροχή ήρθε αναπάντεχα και κανείς τους δεν έσπευσε να ανοίξει την ομπρέλα του. Η μοναξιά μοιράστηκε και, όταν αυτό συμβαίνει, πόσο πιο εύκολα αντέχεται...


συγγραφέας: Γιάννης Ζιώτης

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Γιατί θα ήθελες να γίνεις δημοσιογράφος;

  Η δημοσιογραφία είναι λειτούργημα διότι επιτελεί κοινωνικό έργο προς όφελος της κοινωνίας. Θα ήθελα να γίνω μια σωστή δημοσιογράφος και να λέω τα πράγματα όπως ακριβώς συμβαίνουν. Σημαντικό για μένα είναι η έγκυρη πληροφόρηση και η αποκάλυψη της αλήθειας για τα γεγονότα που καθημερινά συμβαίνουν στον κόσμο. Θα ήθελα να ενημερώνω τους πολίτες, όπως επίσης να είμαι δίπλα τους για να ακούω με μεγάλη προσοχή ένα τυχόν θέμα που έχει προκύψει και πρέπει να αναλυθεί με αντικειμενικότητα.

                                                                           Χριστίνα  Αλεξοπούλου

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Λαϊκισμός

  Ο λαϊκισμός οφείλεται στη ελλιπή λαϊκή συμμετοχή στη δημόσια ζωή, καλλιεργείται από αυτούς που εκμεταλλεύονται αυτή την έλλειψη, προτείνοντας το πατερναλισμό τους πρότυπο, συντηρείται με την υποκουλτούρα και την εμπορευματοποίηση της συλλογικής ψυχής από ιδιωτικά συμφέροντα, καθιερώνεται ως δήθεν δημοκρατική κοινωνική κατάσταση, ενώ είναι στην ουσία αντιδημοκρατική.

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Στην γλυκιά μας την πατρίδα 
την τρανή κι ιστορική
συ απόμεινες Ελπίδα,
Νεολαία Ελληνική.
Την ολόθερμη ψυχή της 
εθνική φωτίζει αυγή
κι ο μεγάλος Κυβερνήτης 
πάντα εμπρός την οδηγεί.

Εμπρός για μια Ελλάδα νέα.
Εμπρός μ'ελληνική καρδιά.
Εμπρός περήφανα γενναία
ναι, της Ελλάδος τα παιδιά. 
 
Εμπρός η δόξα η παλιά μας
να ξαναζήσει είναι καιρός 
 με το μεγάλο Βασιλιά μας 
                                                                Εμπρός, πάντοτε εμπρός!
                                                                                                            Σ. Μεταξάς

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ;

Προσθήκη λεζάντας


  Στις μέρες μας πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει  το νόημα της ζωής.. Το στρες και τα καθημερινά προβλήματα δεν αφήνουν τους ανθρώπους να ζήσουν πραγματικά τη ζωή τους, δυστυχώς αυτό δύσκολα μπορεί να αλλάξει. Όμως ποιο τελικά να είναι το νόημα της ζωής; Κάπου εδώ εκφράζεται ένα ερώτημα.. Νόημα στην ζωή μας δίνει η ευτυχία, η αισιοδοξία και όχι η δυστυχία και η απαισιοδοξία. Με αφορμή την παραπάνω φωτογραφία όπου απεικονίζει ένα κοριτσάκι με τεντωμένα τα χέρια του, μας προσδίδει μια αίσθηση ελευθερίας (ελευθερία=ευτυχία) έτσι μεταφράζεται στην γλώσσα ενός παιδιού. Η ευτυχία λοιπόν είναι το κλειδί για να ανοίξουμε την πόρτα του νοήματος... της ζωής, μέσα από τα ποιο απλά πράγματα μπορούμε να τη συναντήσουμε...!


                                                                        Χριστίνα Αλεξοπούλου