Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

ΣΚΟΤΩΝΕΙ Ο ΘΥΜΟΣ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΣΑΣ…;

   Οι διάσημοι ψυχοθεραπευτές-συγγραφείς  Κιμ  Πάλεγκ και Μάθιου Μακ Κέι μας δείχνουν ότι ο θυμός και η σύγκρουση σε μια σχέση είναι αναπόφευκτα, υπάρχει πάντα τρόπος να συμπεριφερθούμε ως ενήλικες και ως ζευγάρια, και να κάνουμε την αγάπη μας πιο δυνατή. Αυτό το βιβλίο πρέπει να διαβαστεί από όλους όσοι επιθυμούν να μετατρέψουν τις διαμάχες σε εποικοδομητικό διάλογο. Το σκοτώνει ο θυμός την σχέση σας είναι ένας χρήσιμος ,πρακτικός και οργανωμένος  οδηγός επιβίωσης. Με αυτό το βιβλίο μπορείς να γνωρίσεις και να βελτιώσεις τον εαυτό σου. Θα μάθεις να συγκρατείς και να ελέγχεις συμπεριφορές μη αναστρέψιμες.


   Το βιβλίο αυτό χωρίζεται από δέκα κεφάλαια, το κάθε κεφάλαιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανεξάρτητα από τα υπόλοιπα, έτσι ώστε να μειωθούν οι συγκρούσεις μέσα σε μια σχέση. Ακόμα καλύτερο είναι τα κεφάλαια να συνδυαστούν  προκειμένου να νικήσεις ολοκληρωτικά τον καταστροφικό θυμό. Αν  χρησιμοποιηθούν συνδυαστικά τα κεφάλαια του βιβλίου σου μαθαίνουν τεχνικές που μπορούν να εφαρμοστούν σε τρία επίπεδα α) στην πρόληψη μελλοντικών επεισοδίων θυμού , β) στο σωστό χειρισμό όταν ένα επεισόδιο απειλεί να κλιμακωθεί και γ) στην επανόρθωση, όταν ξαναγυρίζεις στα παλιά σου κόλπα.


   Όποιος διαβάσει το βιβλίο αυτό θα καταλάβει μετά από ένα διάστημα πως τον επηρέασε στον τρόπο συμπεριφοράς. Έτσι και εμένα, χωρίς να έχω σημαντικό λόγο να διαβάσω αυτό το βιβλίο ξεκίνησα να το διαβάζω… όσο διάβαζα φούντωνε μέσα μου η επιθυμία να μάθω και άλλα και άλλα, μέχρι που σε μία μέρα είχα διαβάσει περίπου το μισό… Σε μερικά συμφωνούσα και σε άλλα όχι… πως μπορείς όταν είσαι εκνευρισμένος με τον σύντροφο σου, να συμπεριφέρεσαι σαν να μην συμβαίνει τίποτα ; και εσύ  να κάνεις τεχνικές στην αναπνοή για να χαλαρώσεις… αν μπορεί κάποιος να το κάνει μπράβο του, πάντως εγώ σε καμιά περίπτωση δεν μπορώ να κρατηθώ από τα νεύρα… Αυτό που μου άρεσε πολύ ήταν το γραπτό συμβόλαιο  εικοσιτετράωρης υπόσχεσης που πρέπει να βάλεις και τον σύντροφο σου να υπογράψει... 

Ναι, καλά ακούσατε συμβόλαιο με μάρτυρα… είναι αστείο αλλά παράλληλα σε βάζει στην σκέψη μήπως έτσι μπορείς να συγκρατήσεις τον εαυτό σου. Με λίγα λόγια, αυτό το μικρό βιβλίο των 190 σελίδων σου κρατάει ακλόνητο το ενδιαφέρον και πάντα είναι εκεί για να σε βοηθήσει και να σε συμβουλεύσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου